Motoroptimering CUMMINS-CAT

Exklusivt för American MotorhomeS kunder- motoroptimering.

Spar bränsle+mer effekt och vrid!

Alla Våra Husbilar levereras nu motoroptimerade om så önskas. Du spar garanterat bränsle samt får både mera effekt och vridmoment.

Det vill säga roligare samt framförallt mer ekonomiska att köra.

Du som redan har en Amerikansk Husbil och är intresserad av att spara bränsle, kontakta oss så hjäper vi till.

Nu har vi glädjen att tillsammans med LIR Teknik erbjuda motoroptimering som är anpassad för amerikanska husbilar i Sverige!

Som om inte det rymliga och bekväma boendet vore nog, nu ökar vi dessutom körglädjen och minskar bränsleförbrukning med en starkare och effektivare motor!

 

Att man i USA använder 110 volt istället för svenska 230 volt känner de flesta till, något som vi självklart anpassar våra husbilar till efter import så de kan användas i Sverige.
Vad många inte tänker på är att det är mer än så som skiljer våra länder åt. Infrastruktur, klimat, bränslekvalitet och hastigheter är några exempel på faktorer som påverkar såväl plånboken, upplevelsen och husbilens effektivitet. Genom en motoroptimering anpassad för våra förutsättningar och förarens önskemål effektiviseras husbilen för att vara mer behaglig, pigg och ekonomisk att köra.

 

Nu funderar ni kanske på varför tillverkaren inte gör detta själva?
För att minimera kostnaderna för konstruktion och tillverkning väljer motortillverkare att använda samma grundmotor i bland annat grävmaskiner, båtar och husbilar. Motorerna begränsas i sin tur till olika effektalternativ genom styrning och övervakning från motorns elektroniska styrsystem. Motorn ska även prestera tillfredställande vid olika klimat och bränslekvaliteter, vilka varierar i olika delar av världen. Dessutom har länder olika miljökrav och skatteregler som baseras på bland annat motorvolym, effekt och/eller utsläppsnivåer som måste uppfyllas!
Till följd av alla dessa krav och kompromisser har dagens motorer därför stora marginaler och är inte fullt så effektiva som de skulle kunna vara.

 

Det som görs vid en motoroptimering är att mjukvaran från motorns styrdator kopieras, därefter ändras mappningar för att effektiviseras motorn utifrån grundfilen tillsammans med förarens önskemål, våra rekommendationer och kunskaper. För att sedan läsas in igen, så fort den nya filen är inläst är husbilen är redo att användas! Självklart lämnas goda säkerhetsmarginaler även i den nya filen för att inte överskrida motorns faktiska toleranser. Både den modifierade mjukvaran och original sparas för framtiden.

 

Beroende på husbilsmodell, chassi, utrustning och körsätt blir effektökning och bränslebesparing olika men en av våra kunder som nyligen optimerat sin amerikanska husbil har nu ca 15% högre effekt än original och sparar mer än 15% i bränsleförbrukning!

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra husbilar optimeras här på plats i Söderköping av LIR Teknik men kan även göras på andra orter om önskemål finns. Exempelvis för nya och gamla kunder som redan har en amerikansk husbil men som vill anpassa den för våra vägar! Priset för en optimering är omkring 9000kr, beroende på modell. Kontakta oss gärna för närmare prisuppgift och mer information om vad vi kan göra för just din husbil!